The intention was to set The Urban Artisans apart from the grain of the busy Liverpool Street Asian eateries and the in-mall experience by drawing on a garden room metaphor to create a space that feels more like an extension of the family kitchen rather than your usual cafeteria. More like the sun rooms of the many Federation cottages typical of the Inner West of Sydney.

Originally located on the site of a grove of large fig trees, demolished by the shopping centre to create a more open entry sequence to the mall, this venue aims to reference this lost forest with a new garden for local residents. We were tasked to create a venue that drew patrons away from the bustle of the high street into an intimate, comfortable, and at once familiar place. A dining venue that would appeal to abroad demographic eager to return. One that reflected the fresh produce and friendly staff.